Sponsorzwemmen Gramsbergen 2011, zwemclub De Lee en Unicef

Zwemclub De Lee uit Gramsbergen houdt van 3 tot 7 juni een bijzondere zwemvierdaagse. De jaarlijks terugkerende vierdaagse wordt net zoals in 2011 georganiseerd met sponsorzwemmen voor Unicef.

Waar de zwemclub normaal gesproken een percentage van de vierdaagseopbrengst schenkt aan een goed doel, kunnen basisschoolkinderen dit jaar actief zwemmen voor Unicef. Op woensdagmiddag 5 juni wordt van 14.00 tot 16.00 uur een speciale sponsorspelmiddag gehouden. De kinderen kunnen die dag geld inzamelen voor Unicef door baantjes te trekken. De gezwommen afstand telt dan automatisch mee voor de zwemvierdaagse. Daarnaast worden in en om het water activiteiten gehouden om extra geld op te halen.

Om 14.00 uur duiken de kinderen tot en met 9 jaar in het water, zij zwemmen een kwartier. Kinderen van 10 jaar en ouder zwemmen vanaf 15.00 uur gedurende twintig minuten. Er kan gestart worden in verschillende groepen. Elke deelnemer krijgt een leuk aandenken, en met de spelletjes zijn ook nog prijsjes te winnen.

Opgeven kan door middel van inschrijfformulieren die bij de basisscholen in de regio worden verspreid door de afdeling van Unicef in Gramsbergen. Opgave voor de zwemvierdaagse kan daarnaast ook op de ‘normale’ manier: aan het begin van de vierdaagseweek. Deelnemers aan de zwemvierdaagse kunnen elke dag zwemmen van 15.30 tot 16.30 en van 18.45 to 19.30 uur. De prijs voor deelname bedraagt 5 euro.