Marrie van der Haar en Riek Sibon

“Zwemmen heb ik in de sloot geleerd”, vertelt Riek Sibon (80). “Toen het zwembad in Gramsbergen geopend werd, moest ik opnieuw op zwemles, want ik had mezelf een verkeerde slag aangeleerd.” Inmiddels is er van die verkeerde slag niets meer te merken, want donderdag 22 mei rondde ze samen met Marrie van der Haar (84) voor de veertigste keer de zwemvierdaagse in Gramsbergen af.

Dat was voor de organiserende zwemclub De Lee een reden om de dames in het zonnetje te zetten. “Het is een hele prestatie”, vindt bestuurslid Martine Slingenbergh. “In het zomerseizoen zwemmen deze dames samen met een grotere groep, al jarenlang om half 9 ’s ochtends hun baantjes. Dat ze nu voor de veertigste keer meedoen aan de vierdaagse, is een felicitatie waard.”

In totaal deden 106 zwemmers mee aan de zwemvierdaagse in zwembad de Hattemat in Gramsbergen. De Lee kijkt tevreden terug op een goed verlopen en zonnige vierdaagse. Op donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, houdt de club vanaf 7.00 uur Dauwzwemmen. Deelname bedraagt 3,50 euro.

Martine Slingenbergh feliciteert jubilarissenJubilarissen met Albert